Wejaru, een bedrijf vol passie!

In 1993 begon de in de Bommelerwaard gevestigde kwekerij met 2 hectare Lisianthus (https://vdwerkenlisianthus.nl/) onder leiding van vader Jan. Zoon Peter is na zijn studie in 2002 bij zijn vader het bedrijf gestapt om samen met zijn vader het bedrijf te vormen, tot een van de koplopers in de lisianthusmarkt.

Een product waarbij de hoogste kwaliteit vanzelf sprekend is. Of zoals Peter hetzelf zegt..... Goed is nooit goed genoeg!

In 2016 neemt Peter het volledige bedrijf van zijn vader over. Echter is bij Peter vanuit zijn studie ook een passie ontstaan voor de potplantenteelt. Door diverse ontwikkelingen heeft Peter de stap kunnen maken om zijn passie op te volgen.

En zo is in de zomer van 2019 de helft van het Lysianthus bedrijf professioneel ingericht voor de teelt van groene kamerplanten, waarbij duurzaamheid het sleutelwoord is binnen de kwekerij!

De ontwikkelingen in de tuinbouw blijven echter doorgaan, en daarom moet je soms lastige keuzes maken.Daarom gaat Peter wederom een stap maken en gaan de Lysianthus in januari 2022 plek maken voor Celosia's (https://www.vdwerkenflowers.nl/).

 

 

Certificering: De planten van Wejaru worden op een duurzame wijze gekweekt onder het MPS-A  en het MPS-GAP certificaat. Met deze certificaten toont Wejaru aan dat we zo milieu vriendelijk mogelijk kweken. Niet zomaar wat certificaten, echt iets waar we trots op zijn!!

Passie, kwaliteit, duurzaamheid!